Időtlen alapdarabok: C I T Y L E G A C Y 2.0

Az őszi-téli runway kollekció azoknak szól, akik élvezik az urbánus közeget, mégis törekednek a fenntarthatóságra, megjelenésükkel pedig tükrözni szeretnék egyéniségüket, mondanivalójukat. Kitűnni és nem feltűnni akarnak, ezzel is hangsúlyozva a mindig pezsgő, de tudatos életmódjukat.  

 

Ennek nyomán a ZIA budapest szüntelenül törekszik arra, hogy a világot könnyedebbé, élhetőbbé tegye - már ameddig egy divatmárka keze elér. A fenntarthatóság droptól és kollekciótól függetlenül elsőszámú szempont a márka számára az anyaghasználattól kezdve a gyártási folyamatokon át egészen az értékesítésig. 

 

A CITYLEGACY 2.0 AW '2223 kollekciónál sem volt ez másképp, amihez természetesen még a márka elsőszámú ismertetőjegye is hozzátársult: az univerzális szabásvonalaknak és a letisztult stílusnak köszönhetően a darabok időtlenek. A magas minőség és a kortalanság lehetővé teszi, hogy a ruhák a gardróbod esszenciális tagjai legyenek, akár egy életre szólóan. A tervező, Csizmazia Anett a ZIA budapest gyökereihez nyúlt vissza, így a kollekció alapdarabok és bestsellerek fúziójából született, a ZIA budapest vibe-bal karöltve: klasszikus, maszkulin beütésű darabok feminin és vintage elemekkel vegyítve, mindezt neutrális és földszínekbe, narancspirosba és a kék finom árnyalataiba borítva. 

 

Az izgalmas oversized sziluetteket a márkától már jól megszokhattuk, ahonnan már csak egy lépés volt a genderless darabok kreációja. A runway kollekcióval három nemsemleges look debütált, amik a kimonókból és a signature anyagokból születtek, és lehetővé teszik egy még fenntarthatóbb kollekció létrejöttét, aminek az anatómiai különbözőségek sem szabhatnak határt. 

 

Mitől lehet még környezettudatos egy kollekció? A márka az idei szezontól kezdve már mini droppokban gondolkozik, ami alól egyedül az évi két runway kollekció képez kivételt. Ezek a darabok erősen limitáltak, a prémium anyagok pedig még exkluzívabbak a megszokottnál, megjelenik például az eco viszkóz, a selyem és a főzött gyapjú is. Az anyagok Európából származnak, a tervezés és a gyártás pedig Budapesten zajlik. 

 

A CITYLEGACY 2.0 a szlovén fővárosban, Ljubljanában a Novi Sad Showcase-en és a Serbia Fashion Week kifutóján is bemutatásra került a szerb közönség számára. 

 

 

Az összes runway fotót itt találod meg, a kollekció darabjai pedig előrendelhetők lesznek július közepétől a ZIA budapest webshopon.

Vissza a blogba