The Brand

Minőségi, örök alapdarabok a slow fashion jegyében: a ZIA budapest azokhoz szól, akik élvezik az urbánus életet, de törekednek a fenntarthatóságra. Kitűnni és nem feltűnni akarnak, ezzel is hangsúlyozva a mindig pezsgő, de tudatos életmódjukat és egyéniségüket.

 

A márkát Csizmazia Anett alapította 2017-ben, és hamar sokak kedvence lett. A név a tervező vezetéknevéből született; az utolsó három betű. Ez a név egy családi örökség is, mivel Anett férjének az édesapja ezt a becenevet használta az egyetemi évei alatt.

A ZIA budapest high street style darabok időtlen stílust képviselnek: olyan alapdarabokat terveznek, amik akár egy életen át kitartanak a viselőjük mellett, mind a minőségi anyagoknak, mind a kortalan dizájnnak köszönhetően. A márka praktikusan reflektál a trendekre, átgondoltan és finoman a kollekcióba fűzve az aktuális divat egyes elemeit. Klasszikus és letisztult darabok, amik mégis bármikor készen állnak egy különlegesebb eseményre a realitás és a funkcionalitás talaján maradva.

 

A ZIA budapest célja, hogy ne csak egy újabb divatcég legyen, aki beáll a divatmárkák már így is túl hosszú sorába, hanem valódi értéket teremtsen. Éppen ezért már a kezdetektől fogva a slow fashion jegyében működnek, és folyamatosan keresik a lehető legkörnyezettudatosabb megoldásokat. Magas minőségű, természetes anyagokat használnak, és "deadstock" - egyes gyártók hibátlan, de megmaradt anyagvége(i) - textíliákkal is előszeretettel dolgoznak, ezek mellett pedig amikor csak lehet a zero waste szabászati technikát részesítik előnyben.

 

A márka soha nem gyártott le készletet, hogy mindig annyi darab készüljön el, amennyi igény ténylegesen van rá. A limitált kollekciók 2022-től már limitált droppok, ezzel is igyekeznek szembemenni a fast fashion által diktált pazarló filozófiával.

 

A ZIA budapest már számos divathéten - BCEFW, LJFW, MQVFW, SFW - debütált az újdonságaival, több nemzetközi concept store-ban is jelen van, és az offline és online sajtó is örömmel számol be róluk, illetve használja a márka darabjait az editorial és egyéb divatanyagokhoz.

 

 

Minimalista, jól variálható must-have darabok egy városi, de tudatos életmódhoz megálmodva.