MILANO FASHION WEEK SS22 - HUB

Hét kiváló magyar divatmárka - ABODI, CUKOVY, Elysian, Kata Szegedi, ALMA, NINI és ZIA budapest – kapott lehetőséget, hogy bemutassa legújabb, 2022-es tavaszi-nyári kollekcióik darabjait a szeptemberi Milano Fashion Weeken. A Budapest Select Collective Fashion Show-n híres szakmabeliek figyelték a magyar márkák bemutatóit, a Fashion Hub kiállítóterébe pedig egy héten keresztül érkeztek a látogatók, köztük a legnagyobb nemzetközi buyerek, akik közül többen külön-külön is érdeklődtek a tervezők iránt.

A szeptemberi Milano Fashion Week alkalmával a Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) és a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) közös Nemzetközi Mentorprogramjának résztvevői kaptak lehetőséget, hogy bemutathassák legújabb SS22-es kollekciójuk darabjait. Idén a Budapest Select Collective Fashion Show és a Fashion Hub kiállítás biztosította, hogy a lehető legszélesebb körben ismerhessék meg az érdeklődők és buyerek a tehetséges hazai tervezők alkotásait.

Az ABODI, CUKOVY, Elysian és Kata Szegedi bemutatókat olyan híres szakmabeliek figyelték, mint Sara Sozzani Maino, Riccardo Grassi vagy Carlo Capasa, továbbá számos nemzetközi buyer is a nézők között volt. A magyar tehetségek iránti érdeklődés a catwalk showk után sem hagyott alább, hiszen a Fashion Hub kiállítóterébe egy héten keresztül érkeztek a látogatók megnézni ALMA, Kata Szegedi, NINI és ZIA budapest alkotásait, köztük olyan neves szakemberek, mint Suzy Menkes, újságíró és divatikon.

A márkák komoly értékesítési lehetőségre is szert tettek, ugyanis a Budapest Select Collective Fashion Show-ra és a Fashion Hub kiállítóterébe is számos nemzetközi buyer látogatott el. Többek között képviseltette magát a Beams, a Biffi Milano, a Bloomingdale’s, a Concento, a Galeries Lafayette, a Rinasciente és a Selfridges, amelyek közül többen a tervezők kollekcióit külön-külön is megnézték.

www.hfda.hu @hfdagency #BudapestSelect