SS21

NATURAL IMPERFECTION

 

A ZIA BUDAPEST az első magyar highstreetstyle márka, amit Csizmazia Anett alapított 2017-ben, és azóta megjárta a hazai divathét mellett, a Milano, Ljubljana és a bécsi fashion week-eket is.

 

A 2021-es nyári kollekciója is a minimalista, könnyen kombinálható darabokat részesíti előnyben, amelyek olyan időtlen fazonokból állnak, amelyek a tervező szerint hosszú évek múlva is alapdarabként funkcionálnak majd ruhatárunkban.

 

SS21 kollekcióval szeretnék a városi, elvárásokkal teli életet egy kicsit közelebb hozni az elfogadóbb természethez, párhuzamot hozva azzal, hogy a nők a tökéletlenségükkel tökéletesek.

Ehhez a kollekcióhoz együtt dolgozott az alapító egy haza textil tervezővel, Fülöp Lucával, akivel megalkották a fenntartható irányelvük logóját, ami jelképezi számukra a természetet a városiasággal karöltve. A logót minden fenttartható darabon használni fogják a jövőben, az ss21 kollekcióban a tervező kézzel festi fel a darabokra, így a logó megőrzi természetes tökéletlenségét.

 

A kollekciókban több organikus anyagot használnak. Kombinálják darabjaikban a könnyed oversize fazont a női test szépségét kiemelő darabokkal nem elfelejtve az időtlen stílust a funkcionalitást. Bohém stílusú kimonók, elegáns maxi ruhák és a keypiece darabjaik is megjelennek egy kicsit új köntösben.

Ebben a kollekcióban debütál a ZIA beach kollekciója fürdőruhával és strandruhával, amik újrahasznosított anyagokból készülnek.

Diszkréten, erőlködés nélkül tűnik ki a tömegből a kollekció, hangsúlyt fektetve az önmagát elfogadó nőre, aki kiélvezi a városi élet pezsgését de nem felejt el visszakapcsolódni a természethez sem, ezért is ez a szlogen köszön vissza néhány alapdarabon: „I’m a brutally soft woman.”

A színek tekintetében a fehér, a bézs, az okker sárga és a fekete játszik kulcsszerepet.

A kollekció különleges kiegészítői lesznek a nyers kristályok, kövek, amik a legjobban jelképezik a márka üzenetét tökéletes tökéletlenségükkel. Készülnek kollabborációban nyakláncok Németh Franziska ékszertervezővel és egyéb home decorok ezekből a kövekből, ásványokból.

Alapítás: 2017

ziabudapest.com

IG: ziabudapest

a@ziashowroom.com