MILANO FASHION WEEK AW2122 digital

A Magyar Divat & Design Ügynökség és a Camera Nazionale della Moda Italiana közös nemzetközi mentorprogramja keretében hét hazai márka mutatja be a 2021/2022-es őszi-téli kollekcióját február 26-án, a 64. Milano Fashion Week-en. A tervezők egy digitális, élő felvételről követhető divatshow keretében prezentálhatják legújabb alkotásaikat a nemzetközi divatszakma és sajtó számára. Két további márka pedig az esemény online felületén képviselteti magát digitális tartalmak segítségével.

2018 augusztusában stratégiai megállapodást kötött a Magyar Divat & Design Ügynökség a Camera Nazionale della Moda Italiana-val, melynek köszönhetően a nemzetközi szinten is első számú divatkamara három éven keresztül stratégiai partnerként támogatja a magyar divat fejlődését. Az együttműködésnek köszönhetően idén kilenc magyar márka jut kivételes lehetőséghez, hiszen bemutatkozhatnak a 64. alkalommal megrendezendő Milano Fashion Week-en, február 23. és március 1. között.

Az Olaszország egyes területein hatályban lévő korlátozások, valamint a divathéten dolgozók biztonsága miatt az MFW szervezői idén online megvalósítás mellett döntöttek, így a hivatalos Milan Fashion Week programjában digitális kollektív divatbemutatón vesz részt – ABODI, Cukovy, Elysian, Kata Szegedi, MERO, THEFOUR, ZIA budapest. A nemzetközi mentorprogram további két márkája az ALMA és NINI is felkerülnek a Milan Fashion Week online platformjára, ahol a divat iránt érdeklődők és a nemzetközi közönség is megtekintheti a kollekcióikat.

Az MFW-n már rutinosnak számító, valamint korábban Buyers Award kitüntetett ABODI, Cukovy és Elysian a nemzetközi mentorprogram utógondozott márkáiként lépnek kifutóra, mellettük második alkalommal találkozhatnak az érdeklődők a Kata Szegedi, MERO és a TheFour alkotásaival, első alkalommal pedig a ZIA különleges darabjaival. Az olasz divathét online felületén helyet kaptak továbbá ALMA és NINI digitális tartalmai is, így ebben a szezonban a Budapest Select ernyőmárka alatt kilenc hazai márka viszi tovább a magyar divatipar hírnevét az egyik legnevesebb nemzetközi divatszakmai eseményen.

A Milano Fashion Week digitális tartalmai – így an magyar tervezők bemutatói is élőben követhetőek a https://milanofashionweek.cameramoda.it/ oldalán, 2021. február 26-án, 11:00 órától.

Ezen a linken nézheted meg a teljes showt:

https://m.youtube.com/watch?v=wFN-zAWec88&feature=share