SUSTAINABILITY

Miért tervezünk a slow fashion jegyében?

 

GOODBYE FAST FASHION, HELLO SLOW FASHION

A ZIA budapest egy folyamatosan önmagát és a környezetét építő, figyelő márka. Az egész lényünkkel arra törekszünk, hogy a világ egy élhetőbb és szebb hely legyen mindenki számára.

Alapelvünk, hogy mellőzük az impulzív vásárlásokat az életünkből, és a vásárlóinkat is minél megfontoltabb döntésekre ösztönözzük. Célunk egy olyan sokoldalú, kortalan gardrób kialakítása, ami a jól kombinálható darabok által megkönnyíti a mindennapokat, de a különlegesebb alkalmakra is kellően felkészült. Egy ideális ZIA budapest ruhatár tudatos, és nem követi fejvesztve a rohamosan változó, és gyakran tiszavirág életű trendeket, mégis praktikusan reagál az aktuális divatra. Éppen ezért, az általunk megálmodott droppok letisztult alapdarabokból épülnek fel, amelyeket finoman kiegészítünk a már alaposan kiforrott trendekkel: egy-egy olyan elemmel, amik évek múltán se fogják aktualitásuk veszteni. Ezeken felül pedig az oversized sziluettek nem csak a komfortért felelnek, de fenntarthatóbbak is, hiszen az anatómiai különbözőségek kevéssé érvényesülnek a túlméretezett fazonoknál.

 

 

LESS IS MORE

Nem gyártunk le készletet, és mindig annyi anyagot vásárolunk meg, amelyből kijön a megadott limitált darabszám. Fontos számunkra, hogy az általunk használt textíliák minőségi alapanyagokból álljanak, ezért ezeket kizárólag európai cégektől szerezzük be. Többek között Olaszországból és Görögországból, de gyakran használunk úgynevezett 'deadstock' anyagokat is. Ezek egyes gyártók már legyártott anyagvége, amik hibátlanok, és így esélyt kapnak egy további életre. A zero waste szabászati technikát is előnyben részesítjük, a megmaradt anyagokból már régóta különböző kiegészítőket - neszeszereket, scrunchiekat, kendőket - készítünk. Továbbá - minden kis lépés sokat számít a nap végén - a vizuális kommunikációt igyekszünk online megoldani, de ha mégis szükséges, akkor kizárólag újrahasznosított papírt használunk.

 

 

BUY WHAT YOU BELIEVE IN

Cégünk egy magyar, helyi varrodával dolgozik együtt,  ezzel is támogatva a hazai kisvállalkozásokat, és figyelemmel követve a gyártás folyamatát. Ennek eredményeképp minden darabunk precízen és kellő odafigyeléssel készül. A fast fashionnel ellentétben, egy ilyen helyzetben biztosak lehetünk benne, hogy a dolgozók megfelelő körülmények között, korrekt bérezés ellenében készítik el az általunk megálmodott darabokat.

 

 

THE ZIA BUDAPEST SQUAD

 A ZIA budapest egyik törekvése, hogy egy egymást építő és inspiráló közösséget hozzon össze, ahol hasonló látás-és gondolkodásmódú személyek együtt haladhatnak egy tudatosabb élet felé - ami az egészen apró lépéseknél kezdődik.

Csizmazia Anett a márka alapítója, kreatívja és megálmodója. A tervezőasszisztens, Janó Diána az Óbudai Egyetem Ipari termék-és formatervező mérnöki szakának tanulója, 1 éve bővíti csapatunkat. Rozgonyi Viktória - alkalmazott tervező - pedig, a VICTORIA ROZGONYI Bridalwear vezetője. 

A ZIA budapest vibe természetesen nem csak a mi csapatunkból épül fel: a vásárlókkal és a hazai közismert személyekkel közösen alkotjuk meg a világunk. Többek között Lilu, Eke Angéla, Szécsi Böbe, Döbrösi Laura és Debreczeni Zita is viselte a darabjaink különféle eseményeken és a színpadon. Ők szintén élharcosai a tudatos, fenntartható életmódnak, ezzel is felhívva a figyelmet annak sürgető jelentőségére.