Seasonal sale - now up to 30% off

SLOWFASHION

Why we are SLOWFASHION?


ALL YOU NEED IS LESS

We live in a cosmopolitan city, but our instincts would like to go back to a more natural, authentic world where we were not surrounded by a lot of things and everything was easier and clearer. ZIA Budapest is continuously building and monitoring itself. During our production process, we focus on making the world a nicer and better place. We make timeless and quality pieces, and these dresses will be the ornaments of your wardrobe forever. We believe that buying a ZIA designer piece is a good investment in sustainability and trend, and this way you can stop buying fast pieces forever 

//

Mindennapjainkat a pezsgő városban éljünk, de alaptermészetünk vágyik vissza egy naturálisabb, természetes világhoz, ahol nem vett körül minket ennyi minden, és minden sokkal letisztultabb, egyszerűbb volt. A ZIA BUDAPEST egy folyamatosan önmagát építő, figyelő márka és a gyártásunkat arra fókuszáljuk, hogy a világ egy jobb és szebb hely legyen mindenki számára. Olyan darabokat készítünk, ami az időtálló, minőségi stílusa miatt évekig a gardróbunk ékei lesznek. Hiszünk abban hogy egy ZIA designer darabbal évekre jó befektetést köthetsz a fenntarthatóság és a trendiség jegyében, elhatárolódva a fast fashion piac tömegtermelésétől.

NO TO FAST FASHION, YES TO CONSCIOUS STYLE

Our principle is not to buy too many useless clothes, which in 1-2 months will be forgotten and still in the bottom of our drawer; instead we strive to build a wardrobe which is timeless, conscious and doesn’t follow fast fashion trends aimlessly, but reacts to the actual trends practically and stylishly.

We don’t make stock, and we always buy enough materials to fix limited edition pieces. It is really important for us to use quality materials and that is why we only buy from European companies, for example from Italy and Greece and we usually use deadstock material. We try make visual communication online but if it is necessary, we use recycled paper for our marketing materials.

 

//

Alapelvünk, hogy ne vásároljunk felesleges ruhákat, ami 1-2 hónap múlva a fiókunk alján végzi elfeledve, hanem egy olyan gardróbót építsünk fel, ami időtálló, tudatos és nem követi fejvesztve a felesleges fast fashion által diktált trendeket, de mégis praktikusan és trendin reagál az aktuális divatra. 

Mi nem gyártunk le készletet és mindig annyi anyagot vásárolunk meg, amelyből kijön a megadott limitált darabszám. Fontos számunkra, hogy anyagaink minőségi alapanyagokból álljanak ezért kizárólag Európai cégektől szerezzük be szöveteinket. Többek között Olaszországból és Görögországból és gyakran használunk úgynevezett 'deadstock' anyagot, ami már legyártott de régebbi anyagjai a gyártóknak. Vizuális kommunikációt igyekszünk online mód megoldani, de ha szükséges akkor csak újrahasznosított papírt használunk anyagainkhoz.

 

BUY WHAT YOU BELIEVE IN

Our brand works together with a Hungarian local sewing company, and with this we support the local small businesses, we monitor the production process, so every piece is unique and good quality.

 

//

Cégünk egy magyar, helyi varrodával dolgozik együtt. Ezzel is támogatva a hazai kisvállalkozásokat, figyelemmel követve a gyártás folyamatát. Ennek eredményeképp minden darabunk igényes és egyedi. 

COLLAB

We will make a unique logo with a Hungarian textile designer, and this symbol will mark the sustainable or recycled goodies in the future.

 

//

Készítünk egy egyedi logót egy magyar textiltervező közreműködésével, amely jelölni fogja a jövőben az újrahasznosított anyagokból készült, vagy a gyártás folyamán valamilyen módon fenntartható darabjainkat. Erről a későbbiekben majd többet is megtudtok.

 

SQUAD

 

The founder and creative of the brand Anett Csizmazia. Our designer assistant is Diana Janó, who is a student at Óbudai Universitiy and specialises in industrial design engineering, our team member for a year.  Victoria Rozgonyi is a seasonal designer, who is the founder of Victoria Rozgonyi Bridalwear.

 

//

We are proud that a lot of famous people are wearing our pieces on some events, and the stage. For example .Lilu, Eke Angéla, Szécsi Böbe, Döbrösi Laura, Debreczeni Zita, and they are the leading figures of conscious lifestyle in Hungary.

Csizmazia Anett a márka megalapítója, kreatívja, megálmodója. Tervezőasszisztens Janó Diána, az Óbudai Egyetem Ipari termék-és formatervező mérnöki szakának tanulója, 1 éve bővíti csapatunkat. Rozgonyi Viktória alkalmazott tervező, a VICTORIA ROZGONYI Bridalwear vezetője. 

Büszkék vagyunk rá, hogy hazai közismert személyek is viselik darabjainkat alkalmakon és a színpadon. Többek között Lilu, Eke Angéla, Szécsi Böbe, Döbrösi Laura, Debreczeni Zita, akik szintén élharcosai a tudatos, fenntartható életmódnak hazánkban.