Hogyan viselj ruhát hűvösebb időben?

Az ősz beköszöntével itt az idő, hogy eltegyük a nyári ruhadarabokat, a helyükre pedig jöhetnek a kötöttek és minden egyéb, ami felmelegít. Ilyenkor a szoknyákat és a ruhákat kapásból félretesszük, de nem minden darabtól kell megválnunk a következő nyárig. A mai blogposztban megmutatjuk, hogy hogyan tudod a kedvenc ruháid hűvösebb időben is stílusosan viselni - úgy, hogy még véletlenül se fázz. Olvass tovább a tippekért!

 

A ruhák balról jobbra:

CROSSOVER STONE VEST DRESS

SIGNATURE SLIM CRUZ DRESS 2.0

SIGNATURE CRUZ DRESS 2.0

 

 

  1. AZ ANYAGOK

Az első lépés, hogy megvizsgáld a ruháid anyagát: a lenge, vékony darabokat félreteheted, de a testesebb anyagösszetételű ruhákat akár egész évben megtarthatod! Még jobb, ha az adott ruha kifejezetten a hűvösebb időre készült például kötött anyagból, gyapjúkeverékből, vastagabb pamutból, valódi-vagy műbőrből. A ZIA budapestnél számos olyan darabot találsz, ami minőségi, télies anyagból készült, mint például a 100% pamut anyagú CITY LEGACY 2.0 LONG SLIP MAXI CRUZ DRESS, a sokoldalúan kihasználható CITY LEGACY 2.0 SLIP LONG SHIRT DRESS, a japán gyapjúszövetből készült CROSSOVER STONE VEST DRESS vagy a vegán bőr VEGAN LEATHER T-SHIRT DRESS.

 

  1. A HOSSZ

Ennél a pontnál nem igazán akad részleteznivaló: minél hosszabb az adott darab ujja és testhossza, minél több anyag van az adott ruhában, annál kompatibilisebb lesz a téli gardróboddal. A maxi és midi modellek mellett a rövidebb fazonokat is továbbviheted az őszi és téli hónapokra, de nem árt, ha cserébe például hosszú ujjú az adott darab, mint például a SIGNATURE CRUZ DRESS 2.0, ami még műbőr anyagával is melegen tart majd.

 

  1. A RÉTEGEZÉS

Elérkeztünk a legfontosabb ponthoz, a rétegezéshez. Ha ezt profin csinálod, akkor kora ősszel még a nyári darabjaid is ideálisak lehetnek. Minden az alapoknál kezdődik: bátran húzz egy szűk bodyt, topot vagy hosszú ujjú felsőt a ruhád alá! Ezt a legalsó réteget elrejtheted, de akár a szettedbe is komponálhatod, ha ízlésesnek ítéled. Szuperül körbeöleli a felsőtested, így a hideg szellő sehol nem tud majd a bőrödhöz érni. Ugyanez igaz alulra is: viselj harisnyát - a hőmérsékletnek megfelelő vastagságút - vagy földig érő maxi ruha esetében akár leggingst, de még egy biciklisnadrágot is bevethetsz!

 

  1. AZ EXTRA KIEGÉSZÍTŐK

Nem csak rétegezéssel, de egyéb kiegészítőkkel is téliesítheted a szetted. Talán nem is gondolnád, de egy a derekadon megkötött öv is hasznos, mivel "lezárod" vele a hőt. Kendőt, sálat is viselhetsz, vagy cipőbe dupla zoknit, amit harisnyára is ráhúzhatsz. Ha hosszú szárú csizmát viselsz - ami télen erősen ajánlott ruhákhoz és szoknyákhoz -, akkor a vastag, csizma hosszáig érő zokni kötelező, imádni fogod a téli hidegben!

 

SIGNATURE SLIM CRUZ DRESS 2.0

 

Épp a tökéletes téli ruhát keresed? Nézz körül a ZIA budapest darabok között, talán pont itt találod meg a hozzád leginkább illőt!

Vissza a blogba